top of page
ברוכים הבאים לאתר משפחות שטיינר-גולדמן

את חקר שורשי משפחתנו מבצעת מדלן אייזנברג (מלוס-אנג'לס) באהבה רבה למעלה מעשרים שנה; את הממצאים והסיפורים מדלן מפרסמת באתר שלה. אתר זה הוקם לטובת בני המשפחה שאינם דוברי אנגלית.

 

ככל שניתן, נוספים פרטי היסטוריה ומידע, כך שהמשפחה מתבקשת לספק לנו תיעוד, תצלומים, סיפורים וכל חומר אחר.

 

באהבה גדולה למשפחה, חגית צפרירי

 

 

הקדמה

בשנת 1996 יצרנו אתר אינטרנט עבור צאצאי משפחת שלמה שטיינר אשר כלל אילן יוחסין. העץ נוצר ותוחזק off-line ופורסם באתר המשפחה מעת לעת. במהלך השנים, נוכחנו כולנו בשינויי תוכנה משמעותיים וביישומים חדשים. כתוצאה מכך, חלק ניכר מן הדפים שהיו זמינים באופן בלעדי כאן שולבו במקומות אחרים ואילן היוחסין מתעדכן און ליין עבור גישה מיידית לבני המשפחה ולמוזמנים שאינם נמנים על בני המשפחה (ראה להלן).

 

בתחילה נקרא האתר "אילן היוחסין של צאצאי משפחת שלמה שטיינר" מכיוון שלשלמה (או סלומון) שטיינר היו שתי נכדות שנישאו לאותו האיש, יצחק גולדמן, (אשתו הראשונה של יצחק, רוזה, מתה בלידת ילדם השלישי וכפי שהיה נהוג לעתים קרובות, הוא נשא לאשה את רגינה אחותה, נוהג יהודי מקובל). אז כשהתחלנו, החלטנו לבחור את הראשון שהיה לנו מידע לגביו. למרבה הצער, כל מה שידענו עליו שהיה אביו של שמואל דוד שטיינר.

 

שלמה (כנראה סלומון) שטיינר זוהה דרך מצבת בנו, שמואל דוד שטיינר, בבית-העלמין היהודי בעיירה קז'מארוק, שהיתה פעם חלק מהאימפריה האוסטרו-הונגרית, אך כיום מצויה בחלק המזרחי של הרפובליקה הסלובקית. מסורת משפחתית מספרת ששלמה שטיינר לחם במהפכה בהונגריה ("אביב העמים") ב-1848 וייתכן ועוטר באות גבורה. הוא היה טוחן. יש סיבה להאמין ששמה של אשתו Henne שרה אך אין וודאות לגבי שם משפחתה. בעוד שאין בידינו כל מידע לגבי ילדיהם האחרים, ידוע לנו כי בנם סמואל (שמואל דוד) נולד ב -8 באוגוסט 1830. לכן ניתן לשער שאביו סלומון שטיינר נולד בסביבות 1805.

 

נכון להיום, למיטב ידיעתנו לשמואל דוד שטיינר (שתצלומו מופיע מימין) נולדו ארבע בנות (רוזה (רחל), רגינה (רבקה), אווה/חני (חוה) ולאה) וחמישה בנים (סיימון (כנראה על שם סבא שלמה), ארנולד (ארון? אפרים?), הרמן/הירש (צבי), יעקב, ויוסף). ההנחה היא שכולם נולדו בדבנו, גליציה, פולין. לסקירה ומעט הבנה של אזור זה, הידוע גם כ Malopolska, ראה "פולין קטן".

 

קישורים למה שמצאתי לגבי שטיינר (למעט רחל ורגינה) כלולים באתר זה; חלקם עדיין בעבודה. יום אחד, אולי עוד נפגוש כמה מבני הדודים האבודים שלנו!

 

שמואל דוד שטיינר היה אף הוא טוחן מאחר ששמו נמצא ברשומות של  GenTeam  משנת  1876. מכאן שהוא ובני משפחה חיו בדבנו באותה עת.

 

אבל למען האמת, רוב בני המשפחה שלנו שמתעניינים באתר זה הם "צאצאי גולדמן." 

 

כאמור, רחל נישאה ליצחק גולדמן ב-20 בנובמבר 1884 בסטרסקי (הקרויה גם נהרה), מסדר הקידושין היה הרב אברהם גרונברג מקז'מארוק. רחל ילדה שלושה ילדים, ונפטרה בעת שילדה את ילדה השלישי. האלמן, יצחק גולדמן, עם אישור מיוחד מן הרבנים, התחתן עם אחותה של אשתו המנוחה, רבקה. רבקה ילדה בסך הכל 15 ילדים. למעט ילד אחד (ינו) שמת בגיל שנתיים, ביום הכיפורים, כאשר המטפלת שלו הפכה את עגלת התינוק שלו, רוב צאצאיו (מתוך 18 ילדים) של יצחק גולדמן נספו  בשואה.

לחץ על התמונות לצפייה בגודל מלא

 

אז הגיע הזמן לשנות את שם האתר ל- משפחת שטיינר-גולדמן, והלוגו המופיע בראש הדף משלב את שתי האותיות S ו- G. את הלוגו עיצב יצחק גסנר.

 

חגית צפרירי, המתגוררת בישראל, בנתה את הגרסה העברית של האתר. היא הציעה לארגן מחדש את האתר. אז אנו מציגים את הפורמט החדש ומבקשים מידע מבני משפחה שמעוניינים לחלוק את ענפיהם של העץ, תמונות, העתקים של מסמכים, קישורים לאתרי משפחה, וכו', כדי להפוך את האתר יותר שימושי ומשמעותי לדור הצעיר, תוך שמירה ועדכון מידע "חדש" על דורות "המבוגרים".

 

בנוסף, המידע על אילן היוחסין הועלה לאתר אינטרנט, כך שהוא יכול להישמר ולהתעדכן הרבה יותר מהר. חגית שוב עבדה קשה מאוד כדי להשלים את המשימה הזאת ושתינו "מנהלות" את האתר. אנחנו משתדלות לא לדרוך אחת על השנייה!

 

בכל שנה, בן משפחה אחר מתחייב לכסות את עלות אירוח אילן היוחסין באתר, כך שכל המשפחה המורחבת נהנית מנדיבותם.

 

אם את(ה) חבר באתר, באפשרותך לבדוק את השינויים והתוספות באתר MyHeritage, למצוא את עצמך בעץ ולמי אתה קשור!

 

אילן היוחסין של משפחת שטיינר-גולדמן

 

גישה אל העץ היא למוזמנים בלבד. אם אתה מוצא משהו שצריך לעדכן או להוסיף אנא צור איתי קשר (מדלן אייזנברג) ו / או חגית צפרירי.

 

במקביל לפיתוח המקורי של אתר זה, נעשיתי מעורבת בגנאלוגיה עם עניין רב, אך לא בלעדי, באזור של סלובקיה, שבו נמצאת קז'מארוק. אולי המקור החשוב ביותר לגנאלוגיה יהודית הוא האוסף העצום של JewishGen, שכל הזמן הולך וגדל, של מסדי נתונים, הדרכות, ודפי אינטרנט היסטוריים ועובדתיים. תחומי עניין שימושיים ואינפורמטיביים:

 

  1. דפי יזכור, דפים שאנשים כתבו כדי להנציח עיירות ואנשים שזכרו לפני השואה

  2. KehilaLinks pages, סטים של דפים המיועדים לתאר את תחומי החיים באופן כללי בעיירות ספציפיות או במקומות בהם חיו היהודים

 

אלפי אנשים בכל רחבי העולם מתנדבים כדי להרחיב את מקורות המידע של JewishGen. גם אני תרמתי חלק מן הנ"ל (לדוגמא: ב KehilaLinks אם תלחץ על "הונגריה & סלובקיה", ברשימת הערים הקיימות, יצרתי אישית ואני מתחזקת את:

 

כתוצאה מארגון מחדש של אתר זה, תוכלו למצוא בו רק פריטים הקשורים באופן ישיר למשפחה. אז תיהנו, תרמו מידע, ודווחו לנו!

 

באהבה גדולה למשפחה, ג'רי ומדלן אייזנברג

 

 

bottom of page